Fiets Voor Iets & JAC Brugge slaan de handen in elkaar

FVI & JAC.jpg
JAC Brugge

Jongere zijn is niet altijd gemakkelijk. Er gaat vanalles in je hoofd om. De dingen die je meemaakt, maken het niet altijd gemakkelijker. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of vind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal niet meer lukt. En daar heb je recht op. Maar iedereen heeft ook recht op goede hulp. Blijf er dus niet mee zitten! Kom naar het JAC!

Fietsonderdelen
Tweedehands fiets
€40

Jongeren hebben vaak geen enkel vervoersmiddel. Ze zijn afhankelijk van de bus of de trein. Dat belemmerd hen in de zoektocht naar werk, maar heeft ook een impact op hun sociaal leven, en zelfs op de plek waar ze kunnen gaan wonen. Een eigen fiets voor jongeren, helpt hen op die manier dus enorm vooruit. En ‘t is nog eens goed voor het milieu ook.

Indien u een fiets schenkt, krijgt een jongere een voucher waarmee hij een tweedehands fiets kan aankopen via GroepIntro. 

papieren
Dossierkosten
€30

Jongeren hebben niet altijd voldoende middelen om een huurwaarborg bij elkaar te sparen. Dat zorgt er soms voor dat ze de stap naar alleen wonen niet kunnen zetten, terwijl de situatie waar ze op dat moment in verkeren niet leefbaar is. Gelukkig kunnen die jongeren een huurwaarborgrekening aangaan bij de bank. Deze renteloze lening biedt hen de kans alleen te wonen. Helaas vragen veel banken hiervoor (hoge) dossierkosten. Met jullie steun zijn ze alweer een stapje dichter bij een oplossing. 

Psycholoog sessie
Gesprek bij psycholoog
€60

Op het JAC kunnen jongeren terecht om hun hart te luchten, maar soms is onze hulp niet voldoende. Dan is een gesprek bij een psycholoog of therapeut nodig. Niet elke jongere heeft daarvoor budget. Soms kunnen of willen hun ouders dat ook niet betalen. Met jullie steun kunnen jullie een jongere minstens op één gesprek sturen bij een privé-psycholoog. 

Slaap
Overnachting jongere
€20

Ook in Brugge zijn er helaas jongeren die geen dak boven hun hoofd hebben. Daar hoeft niet veel voor te gebeuren. Een relatie die plots gedaan is waardoor je daar niet meer kan verblijven. Ruzie met je ouders, en geen vrienden waar je terecht kan. Het is sneller gebeurd dan je denkt.
Er is een crisisopvang in Brugge, maar die heeft maar 10 plaatsen (in de winter 20) en is dus heel snel vol. Met jullie steun kunnen we een dakloze jongere een nacht in een goedkoop hotel of jeugdherberg laten slapen, terwijl we op zoek gaan naar een meer duurzame oplossing.

solliciteren.jpg
Sollicitatiepakket jongere
€50

De zoektocht naar werk is nooit eenvoudig. Voor sommige jongeren is die zoektocht nóg uitdagender. Simpele dingen kunnen dan soms een wereld van verschil maken. Een nieuwe outfit, een kappersbeurt, misschien zelfs de vervoerskosten om ter plaatse te komen. Met dit pakket gaan we op maat van de jongere op zoek naar hetgeen hem of haar vooruit kan helpen in die zoektocht.