Fiets voor iets 1

Over ons

Missie

Fiets Voor Iets is een dynamische vzw met een passie voor de fiets opgericht door vier enthousiastelingen die de welzijnssector een warm hart toedragen. Zowel privé als professioneel worden we vaak geconfronteerd met een tekort aan financiële draagkracht bij verschillende organisaties in de welzijnssector. Met Fiets Voor Iets willen we deze organisaties financieel steunen met concrete acties. We kiezen daarbij bewust voor tastbare steun die specifieke noden in de maatschappij onder handen neemt.


Vanuit de overtuiging dat fietsen zowel het fysieke als het mentale welbevinden bevordert, willen we meer mensen op de fiets krijgen. Bij al onze acties en doorheen onze werking zal de fiets steeds de drijvende kracht zijn om het welbevinden te bevorderen.

Visie

Fiets Voor Iets organiseert sportieve en financiële acties om organisaties binnen de welzijnssector te steunen. Jaarlijks zetten we ons in voor minstens één organisatie die we voor een bepaalde periode gaan ondersteunen en in de picture zetten. Hierbij kiezen we steeds een organisatie die zich inzet voor het mentale en fysieke welzijn bij jongeren en volwassenen. Door een nauwe samenwerking met de organisatie krijgen we voeling met de werking en de doelgroep.


Van daaruit kijken we samen welke concrete aspecten binnen hun werking we extra kunnen ondersteunen. Met onze acties financieren we dus niet de volledige organisatie, maar wel enkele concrete onderdelen van de organisatie. Aangezien we transparantie zeer belangrijk vinden, benoemen we die aspecten duidelijk naar buiten, zo weten alle mensen en partners die ons steunen waar hun geld naartoe gaat.

Jelle is een jongeman die een drietal jaar geleden samen met zijn collega’s naar de Mont Ventoux trok, de liefde voor de fiets sprong meteen op hem over. Professioneel is hij betrokken in de welzijnssector. Als coördinator in Viro vzw werkt hij bij volwassenen met een beperking. Toen Tijs het idee had om ‘Fiets Voor Iets’ op te richten, twijfelde hij geen seconde om hierin mee te stappen. De ervaring die Jelle vanuit zijn job in onze vzw meeneemt, is van goudwaarde.  

Jelle.png
IMG_0646.JPG

Jelle

Tijs

Tijs kreeg de fietsmicrobe te pakken na een vervelende knieblessure bij het voetballen. Omdat lopen en voetballen plots niet meer mogelijk bleken door aanhoudende pijn, zocht hij naar een alternatief. Enkele vrienden, waaronder Jelle, namen Tijs mee voor enkele fietstochtjes en hij was meteen verkocht.  

Als trajectbegeleider in het deeltijds onderwijs wordt hij vaak geconfronteerd met de noden die er zijn binnen de welzijnssector. Om deze noden mee te helpen aanpakken kwam hij met het idee om iets te doen. Uit dit idee ontstond Fiets Voor Iets.  

 

Philip is letterlijk de senior van de groep en tevens de pa van Tijs. Toen Tijs hem zijn project “Fiets voor Iets” voorstelde en vroeg om er mee in te stappen, heeft hij geen ogenblik geaarzeld. Philip zal daar waar het kan en mogelijk is het project op de rails helpen en erop houden met raad en daad. 

PHOTO-2021-01-31-14-49-34.jpg
Bob.jpg

Philip

Bob